nesten to års utestengelse

Jeg sliter virkelig med å komme meg inn steder... For ikke mange ukene siden var det til Canada, og nå skal jeg ikke få kake heller! Fornøyd og glad passerer jeg dørstokken til Mormors (kafe - Trondheim, red.anm.) en tidlig lørdagkveld. Innenfor står en stor, sterk serveringsjente. Jeg prøver å snike meg forbi med ett kort smil, men oppnår øyekontakt og dermed er det gjort. Mens jeg på urbant vis prøver å passere denne distraksjonen hører jeg det blir sagt: "Vil du ha informasjon?" Jeg er normalt ikke noen stor motstander av å bli informert om forskjellige saker, men der og da følte jeg meg opplyst nok, så jeg takket "nei".

"Da fer du dessverr itj komm inn!".

Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket over denne beskjeden selvom Trondheim for mange er kjent som en by å studere i. "Ææ, hææ...". Det viser seg at trøndersk fortsatt er vanskelig å forstå - det var ikke snakk om informasjon, men min legitimasjon.

I ettertid er jeg sterkt i tvil om jeg skal ta dette som ett kompliement fra servitrisens side, eller om det var en grov fornærmelse... Jeg kom inn på 18 års aldersgrense. Jippi. :)

4 kommentarer:

Solveig sa...

Konge! godt å sjå ej har fått selskap i klubben for oss som ikkje får sleppe inn på Mormors. Min adgangsnekt va på en vekedag før kl 20, så ej må ha sett virkelig ung ut! Ej ser no fram til den dagen ej skal glede mej over slike kompliment..og den e sannelig ikkje langt unna :)

Oddrun sa...

Jeg fikk heller ikke komme inn på mormors! Det var en søndag i overgangen mellom ettermiddag og kveld, ca klokka seks. Selv om jeg var 25 aldri så mye, så hadde jeg ikke leg, og måtte følgelig se meg om etter kakebuffet andre steder.

Unknown sa...

Er det et sted i byen med kakebuffet? Jeg vil ha! Men jeg må ha med leg, skjønner jeg?

Gjermund sa...

Ja, de skal ha kakebuffet der, men: Ingen leg, ingen kake. Sånn er regelen.