påsketåketur

Påsketur, vi skal på påsketur. Nesten 6 dager med kontinuerlig toppturgåing. Været har vekslet mellom strålende solskinn, tjukkeste tåke og snøstorm.

Den første dagen kom ikke toget opp på fjellet fordi den sveitsiske jernbanen var redd for at det skulle bli blåst av skinnene. Vi prøvde å søke husly i ett sagnomsust hotell ved Eiger, men ble kastet ut omtrent før vi kom inn siden vi ikke oppfylte dresskodekravene...

Neste overnatting kunne fort vekk blitt i en snøhule 100 meter fra Hollandiahütte, men heldigvis forsvant tåken i ett øyenblikk, og hytta kom majestetisk tilsyne på en bergnabb ovenfor oss.

Så ble det forsøkt å komme seg opp på en fjelltopp, men etter 5 minutter var det slutt. I tåke gjorde en bresprekk og en kjempesnøskavel til at turen tok brått slutt.

Den tredje dagen var det finvær og man gikk lengre enn langt. Finsteraarhornhütte var målet og man bestemte seg for å legge ruta innom en liten kolle på 3590 meters høyde.

Etter noen dager med akklimatisering var det endelig på tide med et ordentlig toppstøt. De siste meterene opp til Grosse Wannenhorn på 3905 ble tatt en for en, men fjellet ble beseiret.

Så begynte det å snø. Det ble besluttet at det lurereste man kunne gjøre var å finne noen andre som kunne brøyte løype. Siden en guide fra Grindelvald allikevel skulle til Oberaarjochhütte, og siden det ser ut som om guider setter sin ære inn på å lage gode spor, ble det til at han viste vei.

Den siste natten ble det nesten ordentlig snøstorm og faren for snøskred var overhengene. Det første problemet var allikevel å komme seg ned fra hytta i vind og snø (se bildet av hytta i linken ovenfor). Men etterhvert kom solen og turen endte i finvær i Oberwald.

Skihopping utenfor Hotell Bellevue ved siden av Eiger.

De siste meterene til Oberaarjochhütte.

På alpin skitur med telemarkski.

Pulversnø i massevis, men liiitt dårlig sikt.

2 kommentarer:

Fred sa...

Det ser ut som det er bedre potensiale for skihopping ved Oberaarjochhütte, enn Hotell Bellevue. Bakken er liksom litt mer integrert i bygget.

Gjermund sa...

Ja, tenkte jeg skulle bruke taket som hoppkant, men det var ingen som hadde lyst til å måle lengden, så jeg lot være.