Gå til hovedinnhold

GRIS - Dag 3

 


I

Først prøvde vi å kjøre fra svartfluene for å spise frokost, men selvom vi satte Hyundaien i sportsmodus, unnslapp vi ikke en eneste av Tingvillir fluene. Etter en brødskalk i bilen, besøkte vi besøksenteret i nasjonalparken. Der hadde Simon fått med seg at en av nasjonalpark-rangerene hver dag klokka 10 gav en omvisning, så det slang vi oss naturligvis med på. Rangeren var noe upresis med platetektonikkkunnskapen sin, men heldigvis hadde vi vært på utstillingen først slik at Simon fikk korrigert, og  mikrokontinentplatene ble inkludert. 

Neste stopp var under bakken i en lavagang. 750 meter lavatunnel i 1 grad Celsius der vi fikk se lavabæsj og lavasjokolade, samt noen bakterier som glinset i lyset fra hodelyktene. Guiden var entusiastisk nok, men jeg er fortsatt ikke helt overbevist om at basalt er min favoritt bergart. 

Svømmebassenget i Husafell var Out of Order, så etter en matbit fortsatte vi til Borgarnes der de både hadde sklier og varmebasseng. Campingen i Borgarnes var derimot en skuffelse (parkeringsplass ifølge Google), så det ble tatt en rask, men veloverveid avgjørelse om å fortsette til en camping "Snorrastadir Farm Holidays". Det var en god beslutning. Været er i tillegg på stigende kurve!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

forbrukertest: sliping av skøyter

Denne uken har EBC testet kundeservicen for sliping av skøyter på Tillermyra. Første stopp var XXL. Av gammel vane kontaktet jeg først verkstedet der slipemaskinen står, etter å ha tråkket meg rundt hele butikken. Tilbake til start, var beskjeden fra verkstedet. Du må kontakte sportsavdelingen for å få rekvisisjon for å komme hit. Jeg fant en snarvei tilbake til sportsavdelingen, men tilbake der påstod de at slipemaskinen -kanskje- var ødelagt denne dagen, og at nærmeste funksjonelle slipemaskin var XXL på Lade. Så langt kan det vel ikke være til en annen slipemaskin, tenkte jeg og kjørte til G-Sport i nabobygget. G-Sport skal få en pluss for at de var ærlige. "Vi har slipemaskin, men den er så dårlig at vi anbefaler kundene våre å gå til XXL", var meldingen jeg fikk der. Da jeg fortalte at slipemaskinen på XXL var ødelagt, var de såpass hjelpsomme at de foreslo å prøve Intersport eller OBS-Sport. Jeg valgte å fortsette til  Intersport. På Intersport ble jeg henvist til den

tour de ski: haukelisæter - ådneram

Haukelisæter – Ingelsvatn Årets påskeskitur startet ganske sent på palmesøndag, nærmere bestemt i seks-tiden, men først etter å ha fylt opp magen med suppe og fjellburger på Haukelisæter. Bilen ble stående igjen der. Det var forholdsvis mye vind, noe som gjorde de mange kiterne i område glade. Vi fulgte kvistet-løypene til Ingelsvatn. Der ble det avgjort at teltet skulle slås opp, i stedet for å prøve å komme seg fram til Holmvassbu denne kvelden. Ingelsvatn – Bleskestadmoen I løpet av natten hadde snøen fryst og de første kilometerne til Holmvassbu gikk raskt unna på skaren. Skismøringen forsvant i løpet av de første meterne, men med elegant skøyteteknikk med sekk gikk det i hvert fall raskt å komme seg over vannene og nedover bakkene. Fra Holmvassbu ble snøen gradvis mykere, og nedover dalen til Bleskestadmoen begynte det å bli vanskelig å styre skiene. Denne utviklingen fra hard til myk snø skulle gjenta seg de neste dagene, men det var i hvert fall nok snø. En bekk før Bleskesta

skispor i kiruna

Det er oppdaget tre skiløyper i Kiruna-området. I følge mannen på sportsbutikken skal det også være en fjerde, men den er fortsatt ikke funnet. Varggropen er favorittløype nr 1. Denne løypa ble kåret til årets spor i 2006 og er 12,7 km lang. Lombolo kommer på 2. plass. Løypen er 8,7 km lang, og blir stort sett brukt for trening til Vasaloppet. Løypen er med andre ord ganske flat. Luossovara kommer på siste plass. Dette er WC-løypene i Kiruna, og her går det alt for mye opp og ned. Herifra kan man også komme seg inn på en 10 km sløyfe kjørt opp for skiløpere med hunder.