Butikkene bugner for tiden av overmoden påskemarsipan til halv pris eller deromkring. Eksemsports kostholdsekspert har tittet nærmere på hvordan marsipanen kan spises uten at det medfører senskader og rådet er klart; finn en passe høy fjelltopp (feks Snota), spenn på skiene og start oppstigningen. Underveis er det viktig med påskemarsipanpåfyll for å holde blodsukkernivået og humøret oppe. Denne gangen var mengden med marsipan feilvurdert i forhold til turfølget, og fjelltoppen ble ikke nådd.
Haukelisæter – Ingelsvatn Årets påskeskitur startet ganske sent på palmesøndag, nærmere bestemt i seks-tiden, men først etter å ha fylt opp magen med suppe og fjellburger på Haukelisæter. Bilen ble stående igjen der. Det var forholdsvis mye vind, noe som gjorde de mange kiterne i område glade. Vi fulgte kvistet-løypene til Ingelsvatn. Der ble det avgjort at teltet skulle slås opp, i stedet for å prøve å komme seg fram til Holmvassbu denne kvelden. Ingelsvatn – Bleskestadmoen I løpet av natten hadde snøen fryst og de første kilometerne til Holmvassbu gikk raskt unna på skaren. Skismøringen forsvant i løpet av de første meterne, men med elegant skøyteteknikk med sekk gikk det i hvert fall raskt å komme seg over vannene og nedover bakkene. Fra Holmvassbu ble snøen gradvis mykere, og nedover dalen til Bleskestadmoen begynte det å bli vanskelig å styre skiene. Denne utviklingen fra hard til myk snø skulle gjenta seg de neste dagene, men det var i hvert fall nok snø. En bekk før Bleskesta...
Kommentarer