Gå til hovedinnhold

sesongåpning på hvitt underlag

Dagens værmelding meldte ekstremvær, og folk ble bedt om å holde seg innendørs på kysten av Trøndelag. Men det skal mer enn litt vind og snø for å hindre årets første skitur (snø er strengt tatt en nødvendighet...). Sesongens første skispor ble tråkket oppover fra grottene ved Ila, og da fant man som vanlig ut at man hadde glemt å preppe skiene sine før starten av sesongen. Tiltross for litt gammelt klister under skiene gikk det så gnistene sprutet i skogen tilbake, skydekket sprakk opp og stjernene tittet fram.

Kommentarer

Anonym sa…
Tror all snøen må ha blåst fra Ørland og inn til deg. Her er det nesten ingen ting igjen.
Anonym sa…
slående likhet med et motiv fra en t-skjorte jeg har sett:D
Anonym sa…
T-skjorte? Den var jeg ikke helt med på. Men en viss likhet med bildet oppe til høyre.

Jeg ble nummer 3333. Betyr det lykke?
Gjermund sa…
Ja, å være nummer 3333 på denne bloggen betyr utelukkende lykke. At du i tillegg greier å se likheten mellom bilder og har surfet deg fram til kommunestyret i Ballangen betyr i tillegg at du er en særdeles oppegående og likandes person. Takk for at du legger igjen en kommentar!

Populære innlegg fra denne bloggen

forbrukertest: sliping av skøyter

Denne uken har EBC testet kundeservicen for sliping av skøyter på Tillermyra. Første stopp var XXL. Av gammel vane kontaktet jeg først verkstedet der slipemaskinen står, etter å ha tråkket meg rundt hele butikken. Tilbake til start, var beskjeden fra verkstedet. Du må kontakte sportsavdelingen for å få rekvisisjon for å komme hit. Jeg fant en snarvei tilbake til sportsavdelingen, men tilbake der påstod de at slipemaskinen -kanskje- var ødelagt denne dagen, og at nærmeste funksjonelle slipemaskin var XXL på Lade. Så langt kan det vel ikke være til en annen slipemaskin, tenkte jeg og kjørte til G-Sport i nabobygget. G-Sport skal få en pluss for at de var ærlige. "Vi har slipemaskin, men den er så dårlig at vi anbefaler kundene våre å gå til XXL", var meldingen jeg fikk der. Da jeg fortalte at slipemaskinen på XXL var ødelagt, var de såpass hjelpsomme at de foreslo å prøve Intersport eller OBS-Sport. Jeg valgte å fortsette til  Intersport. På Intersport ble jeg henvist til den

tour de ski: haukelisæter - ådneram

Haukelisæter – Ingelsvatn Årets påskeskitur startet ganske sent på palmesøndag, nærmere bestemt i seks-tiden, men først etter å ha fylt opp magen med suppe og fjellburger på Haukelisæter. Bilen ble stående igjen der. Det var forholdsvis mye vind, noe som gjorde de mange kiterne i område glade. Vi fulgte kvistet-løypene til Ingelsvatn. Der ble det avgjort at teltet skulle slås opp, i stedet for å prøve å komme seg fram til Holmvassbu denne kvelden. Ingelsvatn – Bleskestadmoen I løpet av natten hadde snøen fryst og de første kilometerne til Holmvassbu gikk raskt unna på skaren. Skismøringen forsvant i løpet av de første meterne, men med elegant skøyteteknikk med sekk gikk det i hvert fall raskt å komme seg over vannene og nedover bakkene. Fra Holmvassbu ble snøen gradvis mykere, og nedover dalen til Bleskestadmoen begynte det å bli vanskelig å styre skiene. Denne utviklingen fra hard til myk snø skulle gjenta seg de neste dagene, men det var i hvert fall nok snø. En bekk før Bleskesta

skispor i kiruna

Det er oppdaget tre skiløyper i Kiruna-området. I følge mannen på sportsbutikken skal det også være en fjerde, men den er fortsatt ikke funnet. Varggropen er favorittløype nr 1. Denne løypa ble kåret til årets spor i 2006 og er 12,7 km lang. Lombolo kommer på 2. plass. Løypen er 8,7 km lang, og blir stort sett brukt for trening til Vasaloppet. Løypen er med andre ord ganske flat. Luossovara kommer på siste plass. Dette er WC-løypene i Kiruna, og her går det alt for mye opp og ned. Herifra kan man også komme seg inn på en 10 km sløyfe kjørt opp for skiløpere med hunder.