Gå til hovedinnhold

kuli - smølas høyeste kul

Kulen som er Smølas høyste punkt heter vel egentlig Ramdalshaugen, men siden den ligger på Kuløya og turen startet fra Kulisteinen velger jeg å døpe den om til Kuli. Turen tok litt lengre tid enn forventet for når man ikke hadde tittet på kartet før man startet, så ble det mange skrenter og kratt som måtte forseres på veien. Landskapet var fullt av små kløfter og skrenter som stod 90 grader på gåretningen, og i tillegg var det mange luretopper som man selvfølgelig måtte gå oppå, bare for konstatere at det lå en enda høyere kul litt lengre bak.

Kuli ble dagens andre kommunetopp og en bonus for å ha startet dagen ganske tidlig. Parkerte i svingen før severdigheten Kulisteinen som det er skiltet til når man ankommer Kuløya. Skulle turen ha blitt gjort om igjen på en rask og effektiv måte, ville jeg gått langs veien på sørsiden av øya inntil man passerer en et forlatt hus litt sør-øst for toppen og deretter prøvd å komme meg opp til toppen. Det var denne veien som ble tatt tilbake til bilen. På Gurisenteret ble det pølse-i-brød og cola mens man ventet på ferja.

Kule fakta fra GPS'en: 4,7 km (130 hm) - 37 min opp, 38 min tilbake, tilsammen 1t31 min.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

forbrukertest: sliping av skøyter

Denne uken har EBC testet kundeservicen for sliping av skøyter på Tillermyra. Første stopp var XXL. Av gammel vane kontaktet jeg først verkstedet der slipemaskinen står, etter å ha tråkket meg rundt hele butikken. Tilbake til start, var beskjeden fra verkstedet. Du må kontakte sportsavdelingen for å få rekvisisjon for å komme hit. Jeg fant en snarvei tilbake til sportsavdelingen, men tilbake der påstod de at slipemaskinen -kanskje- var ødelagt denne dagen, og at nærmeste funksjonelle slipemaskin var XXL på Lade. Så langt kan det vel ikke være til en annen slipemaskin, tenkte jeg og kjørte til G-Sport i nabobygget. G-Sport skal få en pluss for at de var ærlige. "Vi har slipemaskin, men den er så dårlig at vi anbefaler kundene våre å gå til XXL", var meldingen jeg fikk der. Da jeg fortalte at slipemaskinen på XXL var ødelagt, var de såpass hjelpsomme at de foreslo å prøve Intersport eller OBS-Sport. Jeg valgte å fortsette til  Intersport. På Intersport ble jeg henvist til den

tour de ski: haukelisæter - ådneram

Haukelisæter – Ingelsvatn Årets påskeskitur startet ganske sent på palmesøndag, nærmere bestemt i seks-tiden, men først etter å ha fylt opp magen med suppe og fjellburger på Haukelisæter. Bilen ble stående igjen der. Det var forholdsvis mye vind, noe som gjorde de mange kiterne i område glade. Vi fulgte kvistet-løypene til Ingelsvatn. Der ble det avgjort at teltet skulle slås opp, i stedet for å prøve å komme seg fram til Holmvassbu denne kvelden. Ingelsvatn – Bleskestadmoen I løpet av natten hadde snøen fryst og de første kilometerne til Holmvassbu gikk raskt unna på skaren. Skismøringen forsvant i løpet av de første meterne, men med elegant skøyteteknikk med sekk gikk det i hvert fall raskt å komme seg over vannene og nedover bakkene. Fra Holmvassbu ble snøen gradvis mykere, og nedover dalen til Bleskestadmoen begynte det å bli vanskelig å styre skiene. Denne utviklingen fra hard til myk snø skulle gjenta seg de neste dagene, men det var i hvert fall nok snø. En bekk før Bleskesta

skispor i kiruna

Det er oppdaget tre skiløyper i Kiruna-området. I følge mannen på sportsbutikken skal det også være en fjerde, men den er fortsatt ikke funnet. Varggropen er favorittløype nr 1. Denne løypa ble kåret til årets spor i 2006 og er 12,7 km lang. Lombolo kommer på 2. plass. Løypen er 8,7 km lang, og blir stort sett brukt for trening til Vasaloppet. Løypen er med andre ord ganske flat. Luossovara kommer på siste plass. Dette er WC-løypene i Kiruna, og her går det alt for mye opp og ned. Herifra kan man også komme seg inn på en 10 km sløyfe kjørt opp for skiløpere med hunder.