Gå til hovedinnhold

fongen - stjørdal og meråkers høyeste topp

Det hadde vært mildt lenge, så satset på at litt av snøen i høyden hadde smeltet igjen og satte kursen mot Fongen, dobbeltopp på grensen mellom Meråker og Selbu. Kjørte til Flora og oppover en bomvei (30 kr) fra Sollia. Parkerte ved stien som førte til Nedre Måltopptjenna. Lørdag gikk vi inn til Schulzhytta, som vi kanskje ikke så overraskende hadde for oss selv selvom været var fint på lørdagen. Dagene begynner å bli ganske korte i november, så siden turen startet ganske sent var det kjekt med god hodelykt og gps for å finne hytta. Søndag stod vi opp i sekstiden for å ha mest mulig dagslys. Vi gikk opp Ramskaret og fulgte ryggen over 1045 kollen opp til toppen. På vei oppover var det ett par illsinte lemen som prøvde å skremme oss ned igjen, men vi lot oss ikke stoppe. Etterhvert begynte vi å møte litt snø, men stort sett bar den ganske godt, og det var bare noen steder man fallt gjennom til hofta. På toppen var det grått, litt regn i lufta, og ingen utsikt. Satte så kursen tilbake mot bilen, og så en flokk med reinsdyr på ned fra Fongen. Mot slutten av turen begynte mørke å komme krypende igjen, men fant mer eller mindre tilfeldig en ganske god sti som tok oss greit nesten helt tilbake til bilen. Det ble en lang tur så det smakte utmerket med spis så mye du vil buffet på Vertshuset Caroline i Flora ved veis ende.

Fakta fra GPS: 41,5 km (1669 hm) - tilsammen 27 timer 42 min inkl. overnatting - 7t 33 min opp, 5t 27 min tilbake.

Kommentarer

Bjørnar sa…
Du e visst sykt møje på tur! Alltid lurt på koss du holde Fotballgutta-formen så bra! Koss "oppdaga" du bloggen vår egentlig?
Gjermund sa…
Bloggen deres fant jeg via en link på facebookprofilen din, så ikke noe hokus-pokus der...

Populære innlegg fra denne bloggen

forbrukertest: sliping av skøyter

Denne uken har EBC testet kundeservicen for sliping av skøyter på Tillermyra. Første stopp var XXL. Av gammel vane kontaktet jeg først verkstedet der slipemaskinen står, etter å ha tråkket meg rundt hele butikken. Tilbake til start, var beskjeden fra verkstedet. Du må kontakte sportsavdelingen for å få rekvisisjon for å komme hit. Jeg fant en snarvei tilbake til sportsavdelingen, men tilbake der påstod de at slipemaskinen -kanskje- var ødelagt denne dagen, og at nærmeste funksjonelle slipemaskin var XXL på Lade. Så langt kan det vel ikke være til en annen slipemaskin, tenkte jeg og kjørte til G-Sport i nabobygget. G-Sport skal få en pluss for at de var ærlige. "Vi har slipemaskin, men den er så dårlig at vi anbefaler kundene våre å gå til XXL", var meldingen jeg fikk der. Da jeg fortalte at slipemaskinen på XXL var ødelagt, var de såpass hjelpsomme at de foreslo å prøve Intersport eller OBS-Sport. Jeg valgte å fortsette til  Intersport. På Intersport ble jeg henvist til den

tour de ski: haukelisæter - ådneram

Haukelisæter – Ingelsvatn Årets påskeskitur startet ganske sent på palmesøndag, nærmere bestemt i seks-tiden, men først etter å ha fylt opp magen med suppe og fjellburger på Haukelisæter. Bilen ble stående igjen der. Det var forholdsvis mye vind, noe som gjorde de mange kiterne i område glade. Vi fulgte kvistet-løypene til Ingelsvatn. Der ble det avgjort at teltet skulle slås opp, i stedet for å prøve å komme seg fram til Holmvassbu denne kvelden. Ingelsvatn – Bleskestadmoen I løpet av natten hadde snøen fryst og de første kilometerne til Holmvassbu gikk raskt unna på skaren. Skismøringen forsvant i løpet av de første meterne, men med elegant skøyteteknikk med sekk gikk det i hvert fall raskt å komme seg over vannene og nedover bakkene. Fra Holmvassbu ble snøen gradvis mykere, og nedover dalen til Bleskestadmoen begynte det å bli vanskelig å styre skiene. Denne utviklingen fra hard til myk snø skulle gjenta seg de neste dagene, men det var i hvert fall nok snø. En bekk før Bleskesta

skispor i kiruna

Det er oppdaget tre skiløyper i Kiruna-området. I følge mannen på sportsbutikken skal det også være en fjerde, men den er fortsatt ikke funnet. Varggropen er favorittløype nr 1. Denne løypa ble kåret til årets spor i 2006 og er 12,7 km lang. Lombolo kommer på 2. plass. Løypen er 8,7 km lang, og blir stort sett brukt for trening til Vasaloppet. Løypen er med andre ord ganske flat. Luossovara kommer på siste plass. Dette er WC-løypene i Kiruna, og her går det alt for mye opp og ned. Herifra kan man også komme seg inn på en 10 km sløyfe kjørt opp for skiløpere med hunder.