Gå til hovedinnhold

mørkdalstuva - hitras høyeste knaus

Midt på '00 tallet ble "Hitra på tvers" ekspedisjonen gjennomført. I enkelte miljø er det en av de mer sagnomsuste ekspedisjoner som har blitt arrangert. Det passet derfor veldig godt å legge 50-kommunetoppers jubileumstur til samme området. Dagens solo-bestigningen av Mørkdalstuva startet fra riksvei 713 ved Svanekilen. De første 9 kilometerne gikk langs grusvei inn til Storlia, og sykkel ble brukt som framkomstmiddel. Ved Storlia ble sykkelskoene byttet ut med fjellsko, og derfra var det strake veien oppover dalen i myrlendt terreng, uten andre stier enn noen gamle firehjulingsspor enkelte steder. Vel oppe på toppen var det nesten folksomt siden to personer hadde kommet opp fra andre siden. Jubileumstopp nr. 50 ble feiret med blåbærkake og nesten en hel 1,5 liter flaske med vann, i godt selskap med en haug fluer og noen klegg. Det  ble lett etter synlige spor etter den forrige "Hitra på tvers" ekspedisjonen, men ingen signaturer ble funnet i toppboka.

Fakta fra GPS'en: 17,6 km med sykkel (330 hm) - 8,1 km fottur (345 hm).
1t 51 min opp - 1t 28 min ned - 4t 27 min tilsammen.

Kommentarer

Magne sa…
Mener ekspedisjonen var på toppen allerede den gang. Mulig det var en førstebestigning og at det derfor ikke var noen toppbok på stedet?
Gjermund sa…
Ja, ingen tvil om at Hitra-på-tvers ekspedisjonen var innom høyeste punktet, men den ekspedisjonen var nok ikke like nøye med dokumentasjonen..

Populære innlegg fra denne bloggen

forbrukertest: sliping av skøyter

Denne uken har EBC testet kundeservicen for sliping av skøyter på Tillermyra. Første stopp var XXL. Av gammel vane kontaktet jeg først verkstedet der slipemaskinen står, etter å ha tråkket meg rundt hele butikken. Tilbake til start, var beskjeden fra verkstedet. Du må kontakte sportsavdelingen for å få rekvisisjon for å komme hit. Jeg fant en snarvei tilbake til sportsavdelingen, men tilbake der påstod de at slipemaskinen -kanskje- var ødelagt denne dagen, og at nærmeste funksjonelle slipemaskin var XXL på Lade. Så langt kan det vel ikke være til en annen slipemaskin, tenkte jeg og kjørte til G-Sport i nabobygget. G-Sport skal få en pluss for at de var ærlige. "Vi har slipemaskin, men den er så dårlig at vi anbefaler kundene våre å gå til XXL", var meldingen jeg fikk der. Da jeg fortalte at slipemaskinen på XXL var ødelagt, var de såpass hjelpsomme at de foreslo å prøve Intersport eller OBS-Sport. Jeg valgte å fortsette til  Intersport. På Intersport ble jeg henvist til den

tour de ski: haukelisæter - ådneram

Haukelisæter – Ingelsvatn Årets påskeskitur startet ganske sent på palmesøndag, nærmere bestemt i seks-tiden, men først etter å ha fylt opp magen med suppe og fjellburger på Haukelisæter. Bilen ble stående igjen der. Det var forholdsvis mye vind, noe som gjorde de mange kiterne i område glade. Vi fulgte kvistet-løypene til Ingelsvatn. Der ble det avgjort at teltet skulle slås opp, i stedet for å prøve å komme seg fram til Holmvassbu denne kvelden. Ingelsvatn – Bleskestadmoen I løpet av natten hadde snøen fryst og de første kilometerne til Holmvassbu gikk raskt unna på skaren. Skismøringen forsvant i løpet av de første meterne, men med elegant skøyteteknikk med sekk gikk det i hvert fall raskt å komme seg over vannene og nedover bakkene. Fra Holmvassbu ble snøen gradvis mykere, og nedover dalen til Bleskestadmoen begynte det å bli vanskelig å styre skiene. Denne utviklingen fra hard til myk snø skulle gjenta seg de neste dagene, men det var i hvert fall nok snø. En bekk før Bleskesta

skispor i kiruna

Det er oppdaget tre skiløyper i Kiruna-området. I følge mannen på sportsbutikken skal det også være en fjerde, men den er fortsatt ikke funnet. Varggropen er favorittløype nr 1. Denne løypa ble kåret til årets spor i 2006 og er 12,7 km lang. Lombolo kommer på 2. plass. Løypen er 8,7 km lang, og blir stort sett brukt for trening til Vasaloppet. Løypen er med andre ord ganske flat. Luossovara kommer på siste plass. Dette er WC-løypene i Kiruna, og her går det alt for mye opp og ned. Herifra kan man også komme seg inn på en 10 km sløyfe kjørt opp for skiløpere med hunder.