GRIS - Dag 3

 


I

Først prøvde vi å kjøre fra svartfluene for å spise frokost, men selvom vi satte Hyundaien i sportsmodus, unnslapp vi ikke en eneste av Tingvillir fluene. Etter en brødskalk i bilen, besøkte vi besøksenteret i nasjonalparken. Der hadde Simon fått med seg at en av nasjonalpark-rangerene hver dag klokka 10 gav en omvisning, så det slang vi oss naturligvis med på. Rangeren var noe upresis med platetektonikkkunnskapen sin, men heldigvis hadde vi vært på utstillingen først slik at Simon fikk korrigert, og  mikrokontinentplatene ble inkludert. 

Neste stopp var under bakken i en lavagang. 750 meter lavatunnel i 1 grad Celsius der vi fikk se lavabæsj og lavasjokolade, samt noen bakterier som glinset i lyset fra hodelyktene. Guiden var entusiastisk nok, men jeg er fortsatt ikke helt overbevist om at basalt er min favoritt bergart. 

Svømmebassenget i Husafell var Out of Order, så etter en matbit fortsatte vi til Borgarnes der de både hadde sklier og varmebasseng. Campingen i Borgarnes var derimot en skuffelse (parkeringsplass ifølge Google), så det ble tatt en rask, men veloverveid avgjørelse om å fortsette til en camping "Snorrastadir Farm Holidays". Det var en god beslutning. Været er i tillegg på stigende kurve!

Ingen kommentarer: